دستگاه اسکنر جاده ای یکی از موارد بیشماری است که کاربرد تکنولوژی را در عرصه های مختلف نمایش می دهد.
برای نخستین بار در ایران از یک دستگاه اسکنر هوشمند برای بررسی و ارزیابی سطح جاده ها استفاده شده است.
در این پروژه که برای اولین بار در استان گیلان انجام شد، محورهای شریانی استاده را از طریق اسکنر جاده ای مخصوص ارزیابی کردند تا میزان خرابی های وارده و راه مناسب برای ترمیم آن ها مشخص شود.
بنا بر اعلام مدیر آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان گیلان، آسفالت مورد استفاده در جاده ها عمر مفیدی دارد و پس از گذشت مدت زمان مشخصی دچار خرابی می شود.
خرابی آسفالت که به شکل های مختلفی نظیر ترک های طولی، ترک های پوست سوسماری، پریدگی ریزدانه ها و شن زدگی آسفالت بروز می کند، علاوه بر عمر مفید آسفالت به حجم ترافیک عبوری از جاده نیز بستگی دارد.
پیش از این شناسایی آسیب های جاده ها نیازمند صرف هزینه و زمان زیادی بود. به علاوه در بیشتر موارد منجر به خرابی بیشتر جاده می شد. اما در شیوه جدید و با بهره گیری از فناوری پیشرفته این اسکنر جاده ای، عملیات آسیب شناسی جاده ها بسیار سریع تر از قبل انجام شده و از دقت بالاتری نیز برخوردار می باشد.
این دستگاه همچنین می تواند نوع خرابی و شدت آن را تشخیص داده و گزارش دهد.
برای معرفی اسکنر جاده ای و نیز توضیح عملکرد این اسکنر منحصر به فرد باید گفت دستگاه اسکنر جاده ای که در حقیقت بر روی یک ماشین نصب شده، به دستگاه مسافت سنج و موقعیت یاب مجهز است. این اسکنر با به کارگیری پرتوهای خطی لیزری سطح جاده را اسکن می کند و آسیب های ایجاد شده بر روی آسفالت را تشخیص می دهد.
علاوه بر این در انتهای ماشین چند دوربین قوی و با سرعت بالا قرار دارد که باعث می شود دستگاه ارزیابی دقیق تری از آسیب های ایجاد شده داشته باشد.
لازم به ذکر است اسکنر جاده ای می تواند ترک ها، شیارها، شیبهای طولی و عرضی و نیز ناهمواری ایجاد شده در سطح جاده را تا عمق 25 سانتیمتر و عرض 7 و 30 سانتیمتری شناسایی و ردیابی کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت ایده برتر مراجعه نمایید
|
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر