۱۳۹۵ آبان ۱۰, دوشنبه

فرق تونر و کارتریج

امروزه یکی از بخش‌های جدایی ناپذیر در سبد کالا و نیازمندی هر خانوار، محصولات دیجیتال می‌باشند، ماشین‌ هایی هم که ما روزی با نام ماشین اداری می‌شناختیم امروزه در منازل کم نیستند. به همین دلیل ما وظیفه‌ی خود می دانیم به عنوان تیم محتوای وب سایت ایده برتر پارسیان در راستای گسترش آگاهی بخشی عمومی در زمینه‌های متنوع تخصصی و فنی حوزه‌ی تکنولوژی به دنبال تلاشی بیش از پیش باشیم.
 ممکن است در پست‌ های پیشین ما درباره‌ ی پرینترهای جوهرافشان و پرینترهای لیزری مطالب متنوعی را خوانده باشید اما شناخت دقیق مواد مصرفی و اجزای داخلی این دسته از ماشین‌ ها نیاز به واکاوی بیشتری دارد.

فرق تونر و کارتریج چیست؟

تونر و کارتریج از موضوعات مهم در بحث بر سر پرینترها می‌باشند. ممکن است در اولین مراحل آشنایی با اجزاء داخلی یک پرینتر تفاوت این دو یعنی تونر و کارتریج برای شما روشن نباشد. تونر به عبارتی همان جوهری است که برای پرینترهای لیزری مورد استفاده قرار می‌گیرد اما چون مایع نیست و به حالت جامد و در قالب پودری با ذرات فشرده و بسیار ریز رنگ عرضه می‌شود، به آن «تونر» می گویند. تونر در گذشته با استفاده از ترکیباتی شامل اکسید آهن و کربن ساخته می‌شد اما امروزه به منظور افزایش کیفیت در چاپ از ترکیب کربن و نوعی پلیمر ساخته می‌شود. اما چگونه است که این پودر جامد بعد از چاپ در قالب جوهر بر روی کاغذ دیده می‌شود؟ در واقع همین پودر نیز برای چسبیدن به کاغذ باید ذوب شود اما این فرایند با حرارتی از طرف فیوزهایی در داخل پرینتر انجام می‌شود. این جوهر جامد یا تونر برای ذخیره نیاز به یک انبار یا به عبارتی یک مخزن دارد که از نظر علمی تر به آن «کارتریج» می گویند. این مخزن‌های جوهر و تونر که هم در چاپگر جوهرافشان و هم در چاپگرهای لیزری کاربرد دارند غیر از کارکرد یک مخزن برای جوهر وظیفه دارند جوهر را به دستور قطعات الکترونیکی دیگر به میزان نیاز جوهر (تونر) را روی کاغذ بریزند. ساختار کارتریج در چاپگرهای لیزری بسیار پیچیده تر از کارتریج چاپگرهای جوهر افشان می‌باشد. این پیچیدگی در پرینترهای لیزری به این دلیل است که وظیفه‌ی کارتریج نسبت به چاپگرهای جوهر افشان بیشتر و پیچیده تر می‌باشد.
ماشین های اداری  پرینتر پرینتر لیزری پرینتر جوهرافشان پرینتر سوزنی  اسکنر  فکس  فتوکپی
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر